SZ CHKT Fórum

Diskusné fórum o certifikácii, vzdelávaní, programe Leaklog a iných činnostiach zväzu.

Nie ste prihlásený.

#1 Re: Leaklog - oznamy » Leaklog 0.9.8 » 1.2.2012 10:06:55

Ahoj.

Chcem vám poďakovať za perfektnú prácu. Nová verzia sa mi veľmi páči.

Mám ešte jeden dotaz, na ktorý nás upozornil jeden zákazník. Požaduje aby každý papier čo mu odovzdáme mal nejakú hlavičku. Preto by som vás chcel poprosiť, či by bolo možné spraviť to v novej verzii troška vylepšene. Aby každá tabuľka kontrol, ktorú tlačíme na mala na vrchu niečo v znení: Tabulka kontrol zariadenia (názov okruhu/alebo výrobca spolu s modelom)

Niečo podobné ako je pri oznámení prevádzkovateľa.

Ďalej som mal ešte požiadavku na to isté čo užívateľ predomnou, takže ma teší, že sa tento program pomaličky rozrastá.

Ďakujem. S pozdravom Martin Valent

#2 Re: Leaklog - oznamy » Leaklog 0.9.8 » 2.1.2012 13:45:42

Ahoj. Chcem sa spýtať. Na konci roka robievam oznámenie prevádzkovateľa pre niektoré firmy, ktoré to od nás vyžadujú, ale nie sme prevádzkovateľmi okruhu, len máme na starosti všetky okruhy u nich vo forme, tak chcú od nás aj koncoročnú správu. Pri vytváraní tejto spravy v novej verzii Leaklogu však vznikajú problémy. Za prvé vytvorí dve kolonky jednu pre vlastníka a jednu pre prevádzkovateľa. No prevádzkovateľ zostane prázdny a neviem ako túto kolónku zaplniť aj keď je prevádzkovateľ rovnaký ako vlastník. Ďalej pod celou tabuľkou oznámenia mi spraví ďalšiu tabuľku kde je napísané vybavuje: Martin Valent a ďalšie kontaktné údaje. Neviem podľa akej logiky vytvára túto spodnú tabuľku, lebo niekedy mi ju tam vytvorí a niekedy nie. Celkovo by mi nevadilo, keby tam vytvorí, ale nechcem aby tam bolo napísané, že vybavuje, skôr by sa hodilo tam mať napísané: spracoval, pretože ja im túto tabuľku iba spracujem, ale nie som ich zamestnanec, ani ich nezastupujem pred úradom životného prostredia.

Za pochopenie ďakujem

#3 Re: Leaklog - oznamy » Leaklog 0.9.8 » 5.12.2011 20:33:13

Ja to vždy odklikávam pomocou Enteru. Mám pre vás návrh na ďalšie vylepšenie. Hodilo by sa mi tlačidlo, ktoré by mi vytlačilo tabuľky kontrol pre všetky okruhy u jedného zákazníka. Neviem či sa to dá, ale vy ste šikovní. Predstavoval by som si to tak, že tabuľka kontrol pre každý okruh by mi vytlačila na novú stránku. Dosť by ste tým uľahčili prácu, lebo u niektorých zákazníkov máme aj viac ako 10 okruhov.

Za zváženie návrhu ďakujem

#4 Re: Leaklog - oznamy » Leaklog 0.9.8 » 2.12.2011 18:20:22

Mám jeden postreh...keď robíme opravu zariadenia a po mesiaci je nutná kontrola, tak túto kontrolu väčšinou píšeme na jeden montážny list s opravou. A keď toto chcem spraviť v leaklogu, že na jeden okruh spravím dve kontroly s rovnakým číslom montážneho listu, tak pri odklepnutí druhého mi vyskočí kontextové okno, že rovnaké číslo montážneho listu už bolo použité a je tam iba ok a klasický krížik. Môžem to stlačiť sto krát aj tak sa tam znova vyhodí a nepustí ma k prepísaniu čísla montážneho listu. neviem či je to chyba,alebo zámer, ale dá sa to odstrániť iba reštartovaním lealogu.

edit: už som na to prišiel...po zadaní čísla montážneho listu sa treba vrátiť späť na údaje o kontrole a tam sa mi kontextové okno zobrazí len raz, ako upozornenie, ale mohli by ste to vyriešiť, aby som sa potom nabudúce keď sa pomýlim a rovno odklepnem po zadaní čísla montážneho listu,aby sa mi nevymazalo to čo nemám uložené.

#5 Re: Leaklog - návrhy » možnosť úpravy sw » 5.4.2011 21:09:53

1.    Bolo by dobré a aj prehľadné keby sa dal zoznam firiem zoradiť aj inak ako len podľa IČO, ak by sa mohol zoradiť aj podľa mena, alebo podľa poslednej aktivity bolo by to prehľadnejšie.

2.    Spraviť databázu obchodných partnerov pri zázname o nakladaní s chladivom, pretože pri každom pohybe s chladivami je nutné zadávať kompletné meno spoločnosti a aj IČO obchodného partnera, čo sa mi zdá príliš zdĺhavé, hlavne ak spolupracujeme napr. len s jedným dodávateľom chladiva

3.    Ak tlačíme záznam o kontrole alebo oprave pre zákazníka, tak v okne opatrenia vypíše len 3 bodky, bolo by vhodné keby sa tam zobrazovalo to čo je napísané v opatreniach, aj za cenu zväčšenia tabuľky o kontrole, alebo oprave

Ďakujem

Zápätie

Powered by FluxBB