Valné zhromaždenie AREA

 

Valné zhromaždenie AREA

Bratislava 4.5.2019 hotel Park in

Ako každé valné zhromaždenie schválilo účet a rozpočet. Zhodnotilo doterajšie a schválilo plán činnosti. AREA vidí perspektívu v celosvetovej licenci pre chladiarov na prácu s chladivom. Podporuje certifikáciu firiem na všetky chladivá. Z toho vyplýva zameranie na horľavé chladivá, potrebu nových noriem a následnej prípravy kvalifikovanej pracovnej sily. Zamerať sa bude treba na mládež a pritiahnuť ju k našej profesii, ktorú bude potrebné dostať do zoznamu profesií v NACE v Eurostate a celosvetového zoznamu profesií ICIC. AREA podporuje vzdelávanie cez Real Alternatives, UNEP, Euroskills a podobne.

 

Prezident AREA Marco Buoni predstavil novú koncepciu práce AREA v pracovných skupinách, v ktorých sa často prelína viacero tých istých právnych noriem cez jednotlivé zamerania pracovných skupín. Doterajší spôsob práce bol spoločný, rozdelený podľa jednotlivých právnych noriem, čo sa osvedčilo. Pokus o rozdelenie do pracovných skupín už raz zlyhal, keďže zástupcovia jednotlivých krajín majú záujem o diskusiu k všetkým normám.

 

O členstvo v AREA sa uchádza maďarský Zväz HKVZS založený v roku 1993 (300 členov), ktorý predstavil prezident HKVZS Nándor Várkonyi a tlmočil Ákos Korbaczka

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 05/2019