Neplňte R32 do systémov navrhnutých na chladivo R410A!

 

Neplňte R32 do systémov

navrhnutých na chladivo R410A!

 

Je nesprávne odobrať z chladiaceho okruhu nehorľavé chladivo R410A (klasifikované v bezpečnostnej skupine A1) a naplniť mierne horľavé chladivo R32 (v skupine A2L). Ide o nesprávny postup, ak okruh bol pôvodne navrhnutý na nehorľavé chladivo R410A a nebolo vykonané potrebné vyhodnotenie rozdielnej charakteristiky, vlastností chladiva určeného na retrofit uviedla vo svojom stanoviskubritská asociácia FETA, člen AREA.

 

 

Pri zvažovaní nahradenia nehorľavého chladiva R410A (A1) s mierne horľavým chladivom R32 (A2L) je nutné brať do úvahy viaceré rozdielne vlastnosti oboch chladív. Medzi rozdielne vlastnosti a stanoviská výrobcov patria:

·         Výrobcovia chladív vyhlásili, že A2L chladivá NIE SÚ VHODNÉ na retrofit za chladivá A1.

·         Systém pôvodne navrhnutý na chladivo R410A, pravdepodobne nevzal do úvahy bezpečnostné opatrenia na použitie horľavých chladív A2L, čo môže spôsobiť ohrozenie osôb i majetku.

·         Systémy navrhnuté na použitie chladiva R32 majú zodpovedajúco nastavené tlakové vypínacie režimy, zmenené profily ovládania otáčok, a tiež majú špeciálne navrhnuté výmenníky tepla..

·         Naplnenie existujúceho systému s chladivom R32 by spôsobilo nezhody s bezpečnostnou normou EN 378, a mohlo by to viesť ku tvorbe horľavej atmosféry v prípade úniku.

·         Zmena chladív A1 za chladivá A2L by bola proti inštrukciám výrobcov, a stratili by sa všetky záruky. Tiež by to znamenalo, že systém by už nebol v zhode CE označením a tiež s tlakovou smernicou PED (Pressure Equipment Directive). To by tiež malo vplyv na platnosť poistných zmlúv.

·         S chladivom R32 sa dosahuje vyšší tlakový pomer a vyššia výtlačná teplota za kompresorom, ako s chladivom R410A. Tým sa zvýši opotrebovanie kompresora a zníži jeho životnosť.

  • Akýkoľvek problém by vznikol po zámene chladiva A1 za A2L, zodpovednosť by bola ÚPLNE na osobe, ktorá by takúto zmenu vykonala.

Súhrn,

nie je správnou prevádzkovou praxou plniť systém chladivom, na ktoré systém nebol pôvodne navrhnutý bez predchádzajúceho zhodnotenia rozdielnych charakteristík pôvodného a alternatívneho chladiva a vyjadrenia výrobcov chladíva tiež výrobcov zariadenia.

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 4/2018