Špeciálne prezentácie poskytujú hĺbkovú expertízu na Chillventa 2024

 

Bezplatné vstupenky na Chillventu cez SZ CHKT https://www.chillventa.de/en/visit

kliknutím na Redeem (uplatniť voucher) po zadaní kódu: CV2024SZCHKT

Energetická transformácia, digitalizácia, tepelné čerpadlá a chladivá v kontexte udržateľnosti a obehového hospodárstva budú horúcimi témami, keď renomovaní odborníci z odvetvia a kľúčoví hráči predstavia svoje inovatívne riešenia na Chillvente od 8. do 10. októbra 2024. Tieto špeciálne prezentácie na jadrom veľtrhu sa obzvlášť hlboko ponorí do rôznych kľúčových tém.

Špeciálna prezentácia: „Zistila sa strata chladiva a žiadny únik! Ako to funguje“

 

Návštevníkov určite inšpiruje táto špeciálna prezentácia Nemeckej spolkovej vysokej školy chladiacej a klimatizačnej techniky, ktorá pozostáva z kombinácie základných informácií o fyzickom/technickom kontexte a informatívnych živých experimentov o lokalizácii únikov chladiva. V hale 4, stánok 4-411 o 10:00, 12:30 a 15:00 počas všetkých troch dní veľtrhu budú v nádrži s vodou umiestnené rôzne veľkosti kapilárnych netesností, aby sa znázornili rôzne rýchlosti úniku. To umožňuje okamžite potvrdiť matematický prístup v experimente. Prezentácia tiež preskúma rôzne možnosti testovania, ktoré ponúkajú fungujúce detektory netesností a ako ich používať. Detektor netesností je základným komponentom na úspešné lokalizovanie netesností a na overenie jeho správnej funkcie možno použiť testovacie netesnosti alebo testovacie plyny. Rečníci z nemeckej Federálnej vysokej školy chladiacej a klimatizačnej techniky tiež poskytnú základné informácie o fyzickom/technickom kontexte.

 

Tepelné čerpadlá hala 4A -319

Špeciálna prezentácia AIT (Rakúsky technologický inštitút)

Preberané témy zahŕňajú optimalizáciu tepelných čerpadiel a ich využitie v procesoch priemyselného sušenia a ako náhradu plynových kotlov v obytných budovách. Prezentácia bude zahŕňať prístupy, ktoré súčasne zohľadňujú technické, ekologické a ekonomické aspekty, nové koncepty, ktoré znižujú spotrebu energie na priemyselné sušenie a dehydratáciu približne o 60 % a riešenia premeny bytových a kancelárskych jednotiek na vykurovacie systémy šetrné ku klíme.

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 7/2024