Duálna akadémia v Devínskej N/V otvorila Tréningové centrum pre HVAC

 

11. apríl 2024 sa štartuje príprava nových odborníkov v našom odbore

Ing. Vladimír Orovnický bol pritom od začiatku! 

Tréningové centrum pre HVAC (Heating, ventilation, and air conditioning/kúrenie, ventilácia a klimatizácia) a OZE je moderný a inovatívny priestor, ktorý vznikol s materiálnou podporou a v spolupráci so spoločnosťou Daikin Slovensko. 

Tréningové centrum je výnimočné vďaka svojej špecializácii, kvalifikovaným inštruktorom, modernému vybaveniu a praktickému prístupu k vzdelávaniu. 

Poskytne študentom, ako aj dospelým priestor pre získanie potrebných zručností a znalostí v oblasti chladiarenskej techniky, tepelných čerpadiel a ich inštalácie.

Študenti si na Duálnej akadémii, sídliacej v Bratislave, môžu vybrať až zo 7 odborov – mechanik elektrotechnik, odborný informatik, mechatronik, mechanik nastavovač, mechanik strojov a zariadení, autotronik, autoopravár či technik HVAC, ktorý inicioval a  na realizácii sa podieľal Ing. Vladimír Orovnický, prezident SZ CHKT.

Teóriu získanú v školských laviciach si následne každý druhý týždeň trénujú na praktickom vyučovaní. K dispozícii majú moderne vybavené dielne, špičkové laboratóriá a v neskorších ročníkoch už praxujú priamo u zamestnávateľov.

Po absolvovaní strednej školy a jedného z daných odborov sa im vďaka partnerským zamestnávateľom v duálnom vzdelávaní otvoria dvere do moderného pracovného sveta.

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 3/2024